Ouderkerk en Duivendrecht 

 

 

Goed opgeleide vrijwilligers kunnen als eerste aanwezig zijn om iemand met een hartstilstand te reanimeren. Dat is te danken aan Burger-Harthulp. De meldkamer van de Ambulancezorg Amsterdam werkt sinds begin 2012 met dit alarmeringsysteem.Hoe werkt Burger-Harthulp in Ouder-Amstel ?Bij een hartstilstand stuurt de meldkamer Ambulancezorg direct twee ambulances naar het slachtoffer. Ook rukken politie en brandweer uit. Op hetzelfde moment wordt er een melding verzonden (via een SMS-bericht of een pager) naar getrainde vrijwilligers in Ouderkerk of Duivendrecht die zich hebben ingeschreven bij www.burgerharthulp.nl

Voordat hulpdiensten arriveren wordt de reanimatie gestart door de opgeroepen vrijwilligers. Wanneer u als vrijwilliger beschikbaar bent gaat u, na ontvangst van een melding, naar het slachtoffer en start de reanimatie. U bent nooit alleen. Meerdere vrijwilligers worden tegelijkertijd opgeroepen. Het is daarom ook niet erg wanneer u, om wat voor reden dan ook, niet in de gelegenheid bent om naar een slachtoffer te gaan.

Hulp geven bij een reanimatie is, ongeacht de uitkomst, op zich al een gebeurtenis die impact heeft. U staat daar als vrijwilliger van de Stichting Reanimatie Ouder-Amstel niet alleen voor. Na de reanimatie wordt meteen contact met u opgenomen en is er gelegenheid om uw verhaal te vertellen en uw ervaringen te delen. U kunt ook altijd zelf contact opnemen met het nazorgteam. Zij zijn bereikbaar op het nummer 06 – 46 55 76 58.

Geïnteresseerd of misschien eerst nog meer weten ?

Regelmatig worden er voor alle (nieuwe) vrijwilligers van Burger-Harthulp in Ouder-Amstel oefenavonden georganiseerd, waarop ook voorlichting aan geïnteresseerden gegeven wordt, in samenwerking met de ambulancedienst Amsterdam-Amstelland. Er wordt op deze oefenavonden ook een reanimatie ‘nagespeeld’.

Of u wilt zich meteen opgeven ?

U kunt zich nu al opgeven via www.burgerharthulp.nl . Eventuele aanvullende vragen kunt u stellen aan de voorzitter van de Stichting Reanimatie Ouder-Amstel, Berndt Rif. Hij is bereikbaar op het telefoonnummer 06-12389557 of via e-mail berndt.rif@reanimatieouderamstel.nl

 

 

Algemeen nut beogende instelling (ANBI)

De Stichting Reanimatie Ouder-Amstel heeft een zogenaamde ANBI-status. Giften en donaties kunnen daardoor van de (inkomsten)belasting worden afgetrokken. Sinds 1 januari 2014 is een  ANBI verplicht een aantal gegevens op internet te publiceren; hoofdlijnen van het beleidsplan,beloningsbeleid van de bestuurders, financiële verantwoording en fiscaalnummer.

Hans Marinissen, Coördinator Burger-Harthulp Ouderkerkouderkerk@reanimatieouderamstel.nl

 

Hanneke Baars, Coördinator Burger-Harthulp Duivendrechtduivendrecht@reanimatieouderamstel.nl